Zdravá domácí zmrzlina pro děti: Recept plný chuti a živin
Úmorné letní teploty dosahují svého vrcholu a vy přemýšlíte, jak se s dětmi ještě trochu zchladit? Dejte si, v pauze mezi koupáním v bazénu, zdravou domácí zmrzlinu! Oblíbenou pochoutku si s námi snadno a rychle připravíte jako skvělou alternativu k průmyslově vyráběným zmrzlinám, které často obsahují přebytečný cukr a umělé přísady. Těšte se na čerstvé ovoce, rostlinná mléka i další (tajné) přísady!
Výživové benefity
Domácí ovocné zmrzliny nabízejí mnoho potřebných živin. Ovoce je bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály, které podporují zdraví a imunitu. Mléčné suroviny, zajišťují dostatek vápníku a probiotik prospěšné pro zdraví kostí a trávicího systému.
Tip od Moniel:
Zdravou zmrzlinu ocení i nejedna nastávající maminka. Dopřejte si porci sladké dobroty při čekání na malého andílka a užijte si tolik potřebné osvěžení! ❤
Společná zábava
Příprava domácích zmrzlin může být skvělou aktivitou, která hravě zabaví celou rodinu. Děti vyberou ovoce, pomohou s mixováním ingrediencí a vytvoří oblíbené příchutě a kombinace zmrzliny. Společně můžete zmrzlinu zdobit nejrůznějšími přísadami a servírovat ji do pohárů. Rodina si užije zmrzlinu i její přípravu. Připravte si níže uvedené suroviny a jdeme na to!
Zdravá domácí zmrzlina
Potřebné suroviny:
- plnotučné nebo oblíbené rostlinné mléko (mandlové, sójové, kokosové)
- bílý jogurt nebo tvaroh
- čerstvé ovoce (jahody, banány, meruňky, maliny, mango)
- vanilkový extrakt
Případně:
- med, javorový sirup nebo stévie
- kakaový prášek
- mletá skořice
- máta
- limetková šťáva
Na dozdobení:
- oříšky
- křupavé cereálie
Jednoduchý postup:
- Čerstvé ovoce omyjeme, případně zbavíme slupek, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru.
- Přidáme oblíbené mléko, jogurt nebo tvaroh a další požadované suroviny a rozmixujeme do hladké konzistence.
- Pokud budete mít chuť, nyní je čas do směsi přidat kousky čerstvého ovoce, oříšky nebo křupavé cereálie jako zpestření zmrzliny.
- Směs vlijte do forem na zmrzlinu, mističek nebo skleniček od jogurtů.
- Zamrazte na minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
- Před servírováním nechte zmrzlinu lehce povolit.
Přeji dobrou chuť a zdravé mlsání.
Vaše Monika z Moniel